Rólam

Rólam

Szabó Viktória vagyok, Érték és Minőség Nagydíjas gazdi coach, kutyaoktató, rehabilitációs tréner, diplomás szociálpedagógus.

Gyerekkorom óta „kutyabolond”. Azóta, azaz közel 30 éve tanulmányozom a kutyákat, a kutyák testbeszédét, viselkedését, gondolkodását, „lelkét”, azaz tanulok folyamatosan „kutyául”.

Tizenöt évesen – szülői tiltás ellenére – vittem haza az első huskym. Jerry-nél jöttem rá arra, hogy minden, amit eddig tudtam/olvastam a kutyákról, azzal semmire nem megyek nála. Együtt nőttünk fel. Rengeteg dologra megtanított.

2006-ban szereztem diplomát szociálpedagógus-művelődésszervező szakon. Az előbbihez a diplomamunkámat – akkoriban elsők között – Kutyával végzett terápia hatékonyságvizsgálatáról írtam, hiperaktív gyermekeken vizsgálva.

Majd húsz, újságírói-szerkesztői, illetve marketing vezetői beosztásban eltöltött év után, 2021-ben úgy döntöttem, váltok és a gyermekkori szenvedélyemmel, a "kutyázással" szeretnék foglalkozni.

Azóta öt kutyaoktatói tanúsítványt szereztem. (Legutóbb a habilitációs kutya kiképzője szakmát sajátítottam el.) Fontosnak tartom ismereteim folyamatos bővítését, ezért rendszeresen hallgatok online szemináriumokat és előadásokat, járok különböző workshopokra, tanfolyamokra, veszek részt konferenciákon és olvasok szakkönyveket magyar és angol nyelven.

A döntésemben szerepet játszott (megerősített) 2019-ben örökbefogadott huskym, Orion is. Őt az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak köszönhetem, amelynek azóta is önkénteskedünk.

Orion - és mostmár második mentett kutyám, Pandora is - tökéletes partner minden tanácsadásomon és képzésemen, ahová úgy döntök, őket is magammal viszem. Sokat segítenek viselkedésproblémás kutyák szocializációjában, feladatok és gyakorlatok bemutatásában vagy éppen oldásban, kommunikációban.

Mivel stabil idegrendszerű kutyák, ezért gyerekek között is mindig nyugodtak és kiegyensúlyozottak; egy pillanatig sem kell aggódnom velük kapcsolatban.

Ha éppen nem dolgozunk, Orionnal és Pandorával rengeteget túrázunk, aktívan agilityzünk, Dog Dancing-elünk, canicross-olunk, Hoopersezünk, rally obedience-ezünk, nyaranta SUP-olunk, illetve igyekszünk minél több kutyás sportágban is kipróbálni magunkat.

Emellett a felelős állattartásról tartunk órát óvodásoknak, általános iskolásoknak, illetve veszünk részt különböző rendezvényeken Budapesten.

Missziómnak tartom a városban élő kutyák és gazdik, illetve nem kutyás polgárok kölcsönös megértésének megteremtését, együttélésének minőségi fejlesztését, a közöttük lévő párbeszéd elősegítését, valamint a fiatalabb generációk tudatos gondolkodásmódjának kialakítását felelős állattartás (nemcsak kutyák) tekintetében.

Image
Image
Image

Ami a szakmai tapasztalatomat illeti, túl vagyok több mint 500 coachinggal (tanácsadással), egyéni- és csoportos oktatással, rehabilitációval töltött órán, több mint 300 kutyával foglalkoztam már a yorkshire terriertől a border collie-n át, a közép-ázsiai juhászig.

Keress bátran, ha a kutyád húzza a pórázt, rongál, nem lehet behívni, átrendezi a kertet, szökik, agresszív más kutyákkal, esetleg Veled, vagy csak úgy érzed, szeretnéd jobban megérteni őt.

Hívhatsz akkor is, ha nincs időd kutyasulira (vagy nincs a közelben), esetleg úgy érzed, az egyéni oktatás megfelelőbb számodra, hiszen nem szeretsz mások előtt „szerepelni”, az időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy fix napokon járjatok suliba, illetve inkább a saját tempótokban haladnál.

Miután egy személyes vagy online coaching (tanácsadás) keretében megismerkedtünk, összeállítom a céljaidnak megfelelő, teljes mértékben párosotokra hangolt foglalkozásokat.

Segítek megérteni a kutyád, hogy a kapcsolatotok harmonikus, kiegyensúlyozott és problémamentes legyen!

És Neked miben tudok segíteni?

Image

Ha úgy döntesz, hogy felelős gazdi leszel, meg kell ismerned és ami a legfontosabb, meg kell értened négylábúdat. Hiszen ez a boldog és kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolat egyik alapköve.

Hírlevél

Image